Smeedwerken

In onze smederij, waar het nog altijd ademt van nostalgie, vervaardigen wij Decoratief, Ambachtelijk en Functioneel smeedwerk. Voor zowel binnenshuis, buitenshuis of voor in de tuin. Of het nu gaat om een hekwerk of een poort van hang en sluitwerk tot het maken van een mooi uithangbord. Het vuur in onze smidse brand voor elke willekeurige opdracht.

 

Smeden betekend de bewerking van gedegen ijzer dat met vuur gloeiend en week is gemaakt met verschillende hamers, op een harde vaste ondergrond: het aambeeld.

 

Bij Siersmeedwerken Schutte worden ook nieuwe technieken toepast, maar gebeurt het smeedwerk allemaal nog met de hand. Aan het maken van zo’n ambachtelijk stuk handwerk komen vaak meerdere technieken te pas waaronder kloven, stuiken, torderen en vuurlassen.

 

Siersmeedwerken Schutte werkt ook met (roestvrij) staal en met diverse las- en constructie-technieken. Tevens is reparatie- en restauratiewerk aan bestaand smeedwerk mogelijk.

 

Ons smeedwerk wordt zorgvuldig behandeld en beschermd tegen roest alvorens het naar de klant gaat. Doormiddel van bijenwas, lijnolie, schooperen of galvaniseren. En voor een mooi en fraai uiterlijk kan het ook nog in een gewenste kleur gepoedercoat worden.

Decoratief, Ambachtelijk en Functioneel smeedwerk
Ambachtelijk, Functioneel en Decoratief smeedwerk